Minggu Sudah

Oh, hari minggu yang sungguh memorable (for lack of better words).

First, on Sunday, after usrah, kitorang dikerah main netball as part of the usrah family activity. I don’t know for you girls out there, but I could count the times that I played this sport. I am not much of a netball girl, always more of a basket person (don’t snicker!), so slalu kalu main netball mesti ‘running’. Hahha. Dude, those legs are meant for walking! Or running. Tak reti laa eden nak lekat satu tempat.

Aku pun tak tau ni formasi ape, yang pasti bukan ELITE atau FEMININ ok.

Aku pun tak tau ni formasi ape, yang pasti bukan ELITE atau FEMININ ok.

Waktu cabut-cabut bib tu (GS, GK were unanimously voted beforehand), my hand drew out GD. Hahha, giless. Just what I need. Dah laa before netball tadi makan Chik punya makaroni bakar sepenuh hati, tambah pulak Awin bermurah hati share sama pizza dia. I tell you lari up and down the court dengan heartburn adalah sungguh potong, okay.

Tengah planning strategy dengan gaffer.

Tengah planning strategy dengan gaffer.

One thing for sure, nasib baik takde red card dalam net. Kalu tak mati aku kena penalti.

Chik nak seligi my kepala.

Chik nak seligi my kepala.

Selepas sudah hongeh dan mendapat nombor dua (chewah nak jugak mention, tak boleh blah!), dengan berpeluh-peluh I set my way to Shashi’s room for her Deepavali makan-makan. Now I know why Pugunan’s Koli Curry and Koli Kurma adalah sgt irresistable (seriously one of the best curry I’ve ever tasted, malu jugak kalah dengan laki): dia pakat campak je segala rempah yang ada dalam spice tupperware dia. Sumpah the other time tu I saw him putting Tomyam cube also into fish curry. So next time, makan je, takyah gatal pegi tengok proses pembikinan.

Toksah ckp byk, kita bawak keluar gambar trus.

Tak yah label laa kan, buat korang jiwa kacau je. Hahha.

Tak yah label laa kan, buat korang jiwa kacau je. Hahha.

Wei Chow and Jyn Han pun ada. Sailo je too ‘lupa diri’ to come. Hahha.

Hosts yang savaddi.

Hosts yang savaddi.

 

Gelak selepas Wei Chow membuat lawak kentut.

Gelak selepas Wei Chow membuat lawak kentut.

Ahh… I’m gonna miss these folks come next year.

Улыбнусь и скажу:
Вижу, что сбились
Твои мечты
И тихо повторю:
За закат, за рассвет,
За любовь, которой больше нет,
Тебя благодарю… ~ любовь, которой больше нет by Avraam Russo & Christina Orbakaite

Advertisements

9 thoughts on “Minggu Sudah

  1. ayyooo maaaa ayyo paaaaa *tepuk2 dahi mcm filem2 tamil*,sungguh menyelerakan la semua makanan2 ituuuuuu.

    netball is the most depressing game i’ve ever played.takleh gerak la.the u-cannot-hold-the-ball-for-more-than-‘dah lupa berapa’-seconds rule.but the most depressing moment is when i had to be the GK.buang tebiat kot suruh budak 155cm jadi GK.

  2. GD???ape itu GD??Goal Defender???Good Daughter??
    weh..u should try slam ball instead..hhaah..tak payah lari2 sgt,bounce pehtu slamje…

    the gaffer look so serious..tapi kome dpt no due..ape kes…

  3. LaiLy says:

    yunayuni: tu laa pasal, aku rasa mcm OKU pulak bila tak leh gerak. and the food mmg yennadey! hahhaha.

    nore: cannot hold the ball for more than 3 sec. i know! sungguh depressing. tapi best jugak tgk girls berebut bola pastu ada cat fight. wahhahha. i likeeee.

    eddie: goal defender laa labu. kalu ada kat kampung simferopol ni mmg dah lama aku try slam ball. tp piker2 balik even nathan pun cuak main, kalu aku main agaknya tulang rusuk mesti retak seribu. hmmm.

    awek ko bukan gaffer. awek ko GA kalu tak silap aku. ehhh nomor dua pun hamper besaq ok dont play play.

  4. rbs says:

    saya takde hand-eye coordination, jadi apa2 game yang kena main shoot2 ngan tangan sungguh lah tak jadi. ahahaha.

    kalau main futsal tu lain aa. 😉

  5. LaiLy says:

    rbs: oh kita terbalik. my kaki are very the bangku, the only way i know how to show my appreciation for football is by commenting on it. hahha.

    jhazkitaro: salam dari ukraine. thank you 🙂 and insya Allah.

    eddie: wahhahha blahhhh nanti dia balik ko yg merayu2 dia soh stay 😛

    amal: nanti balik ni aku sekolah kan ko on kari 101. muehehhehe. is he home yet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s