Untuk Kesekian Kali

1. Amal mesti nak lempang me cause I’ve cancelled tido kat Agropark (btol ke?) dengan dia this weekend. Sorry babe…. šŸ˜¦

2. Sejak kes UiTM I started having mental images that soon Msia pun akan jadi cam puak Hutu dan Tutsi. Touch woooodddd.Ā  But with so many racists in the country anything is possible. Touch wooooodddd lagi sekali.

3. This is my kehidupan for the last two months.

Selalu terkodek-kodek gambaq pun blur

Afiqq Haiqal dan Adam Mickael

Afiqq bersama ayah dan mama

4. Hari tu pi pasar malam dengan mak. Nampak air kelapa macam sedap. Mintak duit kecik ngan mak cause takut kalau bagi RM50 mesti kena penampar dengan abang air tuh. Mak kasi singgit, so lepas tu tunjuk laa kat air yang dah siap dibungkus dalam plastik atas meja tu. “Bagi sebungkus, bang” dengan wajah yang amat konpiden. Namun yang demikian abang itu buat muka blur. Aku pun ulang la balik. Kemudian dengan teragak-agak dia memberitahu, “Yang bungkus tu tiga ringgit, kak. Singgit yang dalam cawan ni ha.”

“Oo, sudah tukar ka?”

Boleh abang tu gelak kat aku? Mesti dia ingat aku awek Indon tak pun minah Bangla.

5. Tahun depan balik aku kena carik member main badminton and turun taekwondo ASAP. Pagi-pagi bleh lepak dengan aunty-aunty taichi tepi sungai tu. Badminton mungkin buleh pi join pakcik-pakcik kat balai serbaguna. Taekwondo? Helo? Anybody?

6. Tadi Bg. Meir beli lauk masakan Padang.

Bg. Meir: Sedap ni Lily. Hang ja la geng aku. Adik ngan Fendy mana makan.
Aku: Tolak batu kayu ja maa..

Chomp chomp, kunyah kunyah…

Aku: Kari apa ni aa? Lidah lembu ka?
Bg. Meir: Laa ihh. Ni laa kaki lembu.
Aku: Huh?
Bg. Meir: Hang ni tau makan ja bukan nak tanya-tanya.
Aku: (Gulping) Err. Okay okay, pikir positif. Nasib baik lembu jalan kat padang ja kan. Halalun thoiyiban. Kampaiiii.

7. Nak beli PSP ka Wii? Tolong! Tolong belikan! Hahha…

dan aku ini setiap satu persatu itu
tidak ku minta apa setimpal dari kamu
cumanya berbahagialah dan bersentosa
atas terciptanya aku ini menjadi bayu ~ Fynn Jamal, Menjadi Itu (Thanks, Nore! :D)

Advertisements

8 thoughts on “Untuk Kesekian Kali

  1. kene dtg melawat mak ko nih.. nk tgk afiq!

    btw, it’s Agrotek. and thanks to you, i had to sleep alone. seb baik aku x ajak mamat2 indon yg keje kat situh tuh teman aku.. hahaha

    you’re going so soon šŸ˜¦
    benci!

  2. i dunno y, when i look at ur nephew, he reminds me of u.. mata kot sama..those bundar and shiny eyes.. heh2.. neway, ur nephew is cute mcm auntie dia jgak.. ;p

  3. nore: wahhahha no prob babe. you know big words are sexayyy. hahha

    ctdalilah: adaaaa. baka kpg selayang je. kalu baka senegal kot baik punya kot. hehhe

    eddie: hahha aku mengucapkan time kaseh bg pihak diorg. okeh, satu vote for wii.

    amal: alamakkkk you don’t know how i many times i keep ketuking my kepala leaving you stranded there like that. sorryyyyyyyyyy. soryyyyyyyy. if i said i lap you will you forget abt it? hehhehe. and go go, mak aku mmg slalu dok soh ko dtg pun.

    staind: aww you’re sweet, adik of mine. but i can’t take credit cause he only shares tak smp 20% of my DNA tp if you insist, hahhaha, thank you šŸ™‚

    Miss Aida: 2 votes for Wii!

    yunie: aisehhhhh. gugugu. soh emri buat hantaran la weyh. baru gempak. hahhaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s