Page 6. Eh tak, B.Pop.

I pity Fasha Sandha and Malaysian celebrities in general.

Yes, so they are not exactly kebuluran or melukut di tepi gantang, but I think what they are suffering from can fall under the category that deserves sympathy: They don’t have a life anymore.

Malaysians lagi suka menyibuk pasal Fasha Sandha marah wartawan daripada ambil tahu tentang perihal saudara diorang di Selatan Ossetia. Cerita pasal Fasha Sandha kamceng dengan suami (or bekas) orang lagi sensasi daripada kisah pilihanraya Permatang Pauh. 

With all due respect, get a life laa, makcik-makcik.

I had a good laugh while sweeping the lounge tadi. Mak always makes sure to tune in to Hot FM AM Crew cause dia adalah sangat smitten dengan Fafau. Kalau buleh buat anak angkat, mesti dia pi offer dulu. Now, mak bukan jenis minat artis. Tapi Fafau is an exception cause kata Mak, Fafau lifts people’s spirit up first thing in the morning. So she’s just a DJ, tapi impak suara Fafau tu satu Malaysia rasa grateful, if saying this isn’t a little too much.

I digress. So tengah laa dengar Hot FM tadi and today’s topic was about Fasha Sandha’s conflict with the reporters. Aku tak tau laa pangkal hujung and tak laa dengar sangat, pasal apa, mengapa dan bagaimana serta bila. Tapi I caught the ‘tak bersyukur’, ‘boleh hidup tanpa wartawan’, bla bla bla parts. And the calls kept pouring in.

Makcik A: Makcik nak cakap sudah la tu Fasha yang perasan berperasaan tu. Jangan ingat diri tu bagus sangat.
Fafau: Kenapa makcik ckp macam tu?
Makcik A: Makcik tak pernah dengar lagi artis yang kata dia tak perlukan wartawan.
Fafau: Bila yang Fasha ckp mcm tu? Saya yg wartawan Melodi pun tak tau, makcik.
Makcik A: Makcik tau laaaaa.

Or something along the line. I’m sure makcik tu mesti tau tok aku ada berapa ekor ayam kat kampung cause makcik ni semua benda dia tahu.

Fafau: Kenapa makcik cakap mcm tu?
Makcik B: Dlm surat khabar ada tulis. Tak pernah lagi wartawan Malaysia tulis cerita tak betul.

Itu aku gelak paling kuat. Mesti org sebelah igt aku gila.

With so much time to spare, I did my own psychoanalysis. Fasha is a very interesting character. For a Malaysian, she’s quite hot, kalau tak mana Garnier nak amik dia. She’s young and beautiful, a bit manja (okay, a lot manja, but like I know her personally, and like I care. Duh), and guys like awek-awek camni. And this girl pulak savors the attention, tak kira dari sapa, bujang ka dak, muda ka kerepot, and like anybody could blame her? Biarlaa dia nak layan sapa pun.

So makcik-makcik, amoi-amoi pun ramai nak jeles. Macam orang jeles dengan Rita Rudaini dan Erra Fazira dulu. Same shit different day different people.

Tough being you, Fasha. But like what happened to the others, the phase will be over soon. Orang Malaysia ni cepat bosan, mind you.

Dah la tu.

Did you guys hear about Brunei’s contingent not making it to the Olympics? I wonder what’s gonna happen to the officials. Hehe. I wish the best to them.

Afiqq tak mai. Mak dia tak kerja. Dah 4 hari dah aku tak basuh berak dia. And I kinda missed it.
Adam dah balik. And the lounge looks so empty without his toys strewn around. And I kinda missed it too. Am I demented and losing it? Sigh.

Conversation on the day

Mak Lang: Adam kenapa camok (sepahkan) toys Adam ni? Adam tak sayang Mak Lang ke?
Adam: Adam sayang Mak Lang la sebab tu Adam buat Mak Lang kemaskan toys Adam.

Advertisements

6 thoughts on “Page 6. Eh tak, B.Pop.

  1. “Fafau: Kenapa makcik cakap mcm tu?
    Makcik B: Dlm surat khabar ada tulis. Tak pernah lagi wartawan Malaysia tulis cerita tak betul.”

    Wahhhhhhhh…bodo tul makcik tul.hahaha.

    gelak guling2!

    Tapi memang kadang2 fedap dgn Malaysians yang suka jaga tepi kain orang nih. byk lagi benda lain lagi penting. hampeh tol.

  2. rbs says:

    wahahaha. msians mmg worship at the cult of celebrity – so much so that we are eager to anoint celebs in the blogosphere too – and then kepoh2 in their business pulak. i just thought it was funny that as you posted this i was thinking exactly the same thing, except with msian bloggers as the main characters instead!

    olympics very addictive woooo. sayang plak kena gi keje, kalau tak 24/7 dok depan tv je.

  3. oh kalu tak x kan la berita erra fazira boley terpampang kat muka depan BH few yrs back! talk about priority!!!
    nway, njoy the last of ur holiday home..me already start class huhu

  4. amal says:

    yg aku heran tuh xde plak depa nk pk sakit hati si fasha sandha dok baca ntahapa2 berita x btol wartawan2 ngok ngek tuh dok sebut pasal dia… hahahaha…

    oh well, there’s no such thing as bad publicity anyway right? 😉

  5. yunayuni: hahha ko nihhhh. sian makcik tu. nak buat camne kalu baca paper dok baca bahagian B.Pop tak pun pancaindera je.

    eddie: thankkkssss. nanti aku report kat anjangggg.

    rbs: if by blogger celeb you mean cam kenny sia ke? he’s a kuching-ite and he kinda rocks (i guess?) tapi yg xiaxue spore tu tak boleh blah. mmg laa asian version of barbie doll. i guess what amuses the readers keep em coming back for more, for eg. the blogger’s idiocy n vanity? shucks, hope that statement tak kena my own btg idong. hahha.

    yeah, olympic is addictive! tgk tak chong wei main dlm semi? i love him!

    ctdalilah: right on, sista. awat awal sgt you start klas??

    amal: itu aa aku pun heran apa tah fasha tu penah buat kat diorg. klaka btol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s