Boring-ness

So far it has been bangun pagi, pi spital, balik, jaga anak (anak Fendy la, bukan anak aku), masuk dapur sat, kuar dapur, bla bla bla bla, tido.

So bolehla diungkapkan dalam beberapa perkataan, cuti aku agak membosankan. But I’m not complaining.

Rambut Adam macam durian. So suruh laa dia kerat.

Adam: Tak mau laa macam Mawi lagi.
Mak Lang: Ish, Mak Lang pun tak mau Adam muka macam Mawi. Ok, ok. Adam nak potong macam sapa?
Adam: Macam yang nyanyi lagu “Aku memang pencinta wanitaaa.”
Mak Lang: *sambil mempiak dahi* Ya Rabbi. Macam Irwan Syah? Hang biaq btoiii.

Iran buat nuke testing, banyak negara nyebok. Tapi fuhhh hebat tu torpedo underwater dia, siap boleh kejaq kapal selam lagi yeww. Mana US ngan Israel tak sentappp.

Afiqq pun makin hari makin rajin menyembang. Elok jugak. Nangis tak, sembang je lebih. Rasanya besaq nanti kalau tak jadi DJ kenduri kahwin, mesti jadi pengulas sukan. Cayalaa Apiq.

Kebosanan ku setelah mengemop lantai terbukti apabila aku turut menumpang mengaler Coloring Book Winnie the Po-oh kepunyaan Adam. Abih la Adam balik next week ngamok tengok coloring book dah penuh dan crayons dah pendek.

Sapa-sapa ajak laa saya pi minum teh-si-peng weyyy.

How could I turn on the TV
Without something there to remind me?
Was it all that easy
To just put aside your feelings? ~ Leona Lewis, Better In Time

Advertisements

6 thoughts on “Boring-ness

  1. rbs says:

    haha i’m afraid meeting up is out of the question my dear, since i am far away and working in a foreign land ;). oh well, maybe putting a face to the words wasn’t meant to be – anonymity affords a certain honesty, and avoids any harsh preconceived notions based of appearance (not that you’re one to judge, mind you, it was a general observation :)).

    tapi i remember the last time i was back i also basically jadi a willing babysitter and dok lepak kat rumah tolong mak je pon. good timeeeeeeees.

  2. umar says:

    halloooo mek. awat nih, hang lama dok meneyepi dari ym. I miss talking to you la wehhhh. online lerrrr, pleaseeeeee…..

  3. apehal ko selambe kodok pi color buku org lain haa….nasib bebudak lagi,kalu tak mmg dah kene lempang..hehehhe

    hmmmm…my instinct saying something fishy goin on…hmmmmm..hmmmm..hmmmm

  4. amal says:

    sorry babe, x dapat lepak ngan ko kat chongkak.. hehe. ipoh on sat, muar on sunday.. my weekend was full! >_<

    p/s – ok la tuh adam nk potong ala irwansyah. karang dia nk bela panjang cam awie bising plak tok dia.. hahaha

  5. rbs: good times but boring time pun inevitable hape. hahha but i love the company around me and i missed them heaps so yeah, not trading the moment for anything in the world. aiseh, mu dok jauh ka? working there some more. takpe takpe, even though i’m famous for being buta IT, hope you’ll leave an email add next time so that i can menyebok some more. i respect your wish for being anonymous tapi jiwa ini meronta-ronta nak tgk drama so please entertain a bored child ya? 😀

    umar: hey yooouu. miss me? muehhehhe. aiseh aku umah takde net laa so kalu rajin je dtg ofis fendy. insya Allah nanti aku carik cara nak online. abeh baik tak aku? hehhe.

    eddie: wahhahha, tak kene lempang, tapi kena lecture je. aku turun kontak weekend ni weh, jgn jeles!

    ape yg fishy?? 😛

    DD: thank you!don’t worry, enjoying it! 🙂

    amal: no hal… tapi abg aku dah tanya nak pi pulau mana pulak. yati nak pi langkawi. ko ok ke langkawi? n i guess you’re right. pengsan mak aku kalu adam nak bela rambut macam awie. hehhehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s