Oh, Aku Palau ~

Rasanya otak dah jadi bubur chacha dalam tengkorak nun.

2 down, 3 more to go. Habis mereng otak study therapy sampai footballers kat TV pun kena inspection.

Torres: Systemic Lupus Erythematosus with his butterfly rash.
Nistelrooy: Acromegalia. Nampak tak dahi, idong dan dagu terbekeng semacam?
Ibrahimovic: Genu varus. Tapi orang kata kaki lagu ni laa lari laju.
Anelka: Absence/petit mal. Khayal semacam je.

Dan bermacam-macam lagi.

Coming soon: Infectious Disease. Dok baca Rabies, Tropical Malaria dah lupa. Salmonellosis jangan citer. Sedangkan tak sampai setengah jam tadi baru baca. Incubation period lagi. Stool character lagi. Sengal hape. Rasa-rasanya set-set CDC nye scientists dulu amik professional exam mesti kena distinguish paling koman 5 different stool dalam beaker depan dia. Yikes. What a wonderful profession.

Pastu ada pulak Crimean-Congo Hemorrhagic fever. Aku pedulik hapa. Bukannya nak dok Crimea selama-lamanya pun. Dan mungkin takkan sampai ke Congo jugak. Jadi perlu ka nak baca?? Oh, sungguh positifnya attitude bakal dokter pemalas ini. Sila lempang saya.

Masy cakap nak rebus buku untuk buat minum. Aku rasa makan terus letak tengah roti lagi berkesan kot. Sapu butter (saltless, please) ngan strawberry jam bagi up sket rasa.

Syndrom otak dah jammed/mereng/redha-dgn-takdir-Tuhan-nak-jd-apa-pun-jadilah:
1) Menyanyi lagu Slam/UK’s dengan sekuat hati.
2) Tidur pada pukul 11.30 pagi walaupun pukul 7.30 tadi baru bangun.
3) Tengok bola.
4) Main dengan kucing-kucing sambil cuba meyakinkan kucing-kucing untuk tolong pergi buatkan exam esok.
5) Mencekik.
6) Tengok bola.

Oklah, nak pi tengok Hakan. Kesian hari tu dia injured.

I know I’ll see you again
Whether far or soon
But I need you to know, that I care
And I miss you ~ I miss you, Incubus

Advertisements

5 thoughts on “Oh, Aku Palau ~

  1. ade apa ngan hakan.napelah umah ko tu dilande demam hakan.nak kate encem, coach die si fateh terim tu lagi encem…owh aku ade 1 lagi idea, pekate ko tido berbantalkan buku,takkan paling berkesan, mase ko melborkan golden nuggets dalam jamban tu,silelah mentelaah buku.it works sometime..hehehe

  2. LaiLy says:

    eddie: ada apa ngan hakan? muka jambu kot? huahua. aku tak sangkut sangat, tapi kalu masy: “alaaa, hakan bleedingggg.” muahhahha.

    nahhh, coach turkey tak baper hensem. coach germany on the other hand, grrr.

    woit, bawak buku dalam jamban! tak berkat laaa oi! ko ni bende2 mepek suka laa ajar kat aku kan? 😀

  3. random blog stalker says:

    referring to my comment on your meant to be post: it’s a long and complicated story, one not meant to be discussed on blog posts (i don’t know what i was thinking!), nor one that i’m sure you would want to listen to, me being a complete stranger to you. 🙂 as for this post, euro dah semakin exciting yo! i’m not surprised you’re having trouble peeling yourself away. good luck for your exams!

  4. miss aida: *Pumps fist* You can do it!

    RBS: hey, i have all the time in the world and i have to tell you i’m quite the busy body. hahha. i’d love to hear about it. as for euro, imagine having watched all the games, tapi tak dapat tengok final. what would you feel? and thank you for the well wishes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s