Over the Phone

A rarely-placed phone call back home.

Yours truly (YT): Salam.
Mak (M): Waalaikumsalam! La ih, panjang laa umoq anak oiii. Baru dok sebut-sebut.
YT: Eh, awat aih?
M: Ni haa kami dok ramai-ramai makan kat Johnny’s (family’s absolute fave tempat lepak). Mai la.
YT: (Muka tak puas hati di sebalik phone). Haa sat nak pi tempah tiket flight. Tu Fendy, Kak Hani ada ka?

Phone passed to Kak Hani (KH), my sis-in-law.

KH: Haluuuu (bunyik langsung tak rupa macam orang baru lepas eksiden langgar lori BALAK).
YT: Ingat nak tanya ada patah apa ka dak tapi buleh dok pi mkn Johnny’s so kira elok la ni?
KH: Hoh, mesti. Meh la join.
YT: (Muka tak puas hati lagi). Dah pi scan ka baby?
KH: Dah doc.

Phone passed to Fendy (F), abangku yang sengal.

YT: Ai, Alonso baru berenti Fendy dah nak take over ka?
F: Gitu la cadang-cadangnya.
YT: Semua ok ka?
F: Okayyyy (berlatar belakangkan bunyik slurping from a straw. Musti honeydew milkshake. Chis).
YT: Eksiden kat mana?
F: Kat on the way Kuala Lipis. Keta teruk aa. Pastu sidai tepi jalan dua jam kat hutan tu tunggu Bang Meir sampai.
YT: Dua jam. Gilo la. Bukan jalan tu takdak orang ka?
F: Itu laa pasai. Seb baik drebar lori balak yang kami sondoi tu baik. Dia pakat tunggu skali dengan kami. Dok tepi utan tu kuaq macam2 benda. Sampai lipan bara pun aku kelih.
YT: Cayala. Kapa eksiden pukoi brapa?
F: 1.30.
YT: Pagi ka siang?
F: Siang aaa. Kalu pagi bukan takat lipan, pontianak pun kuaq.

Harharr kejap.

YT: Abeh keta lagu mana? Amik baru aa. Brabus ka, Hummer ka (dasar ayat berdegar-degar).
F: Tu aa. Aku cadang nak angkat heli trus.

Ikut suka hati korang la.

Laily tak busy. Laily pemalas je. Most likely Laily would be found rerunning Naruto, Claymore, Grey’s, Supernatural. Takpun kutuk cerita Korea dan Melayu (my latest victim: Impak Maksima. Nanti rajin ada review skali). Other than that, she tries her hand on her non-existent cooking skills. Sometimes she overworries on current political situation, the least being in Malaysia, while she feels like running to Darfur and offering nasik yang tak abeh-abeh dalam periuk tu to the kwarshiorkor kids.

I have plenty to blog about, one being about my trip to see AC Milan (Kaka’s backside is super fine, y’all) against Shaktar Donetsk, cuma shucksss, satni-satni laa. And the fact that I just refered to myself as a third person proved my questionable sanity.

Have a nice day. Ours is complete with stormy wind at 61km/h. Why bother with public transport when we can fly to class? (Ini bukan pesanan penaja Firefly.com. Harap maklum).

Advertisements

4 thoughts on “Over the Phone

  1. hey~
    browsing non-accidentally.. har har har..
    nice blog..
    btw..
    i lykeee utara’s loghat..
    coz my roomate kedah mai~

    *cheers from South Korea*

    psstt! i pun xsuke Korean movies/dramas~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s